Om løpet

Velkommen!

Søndag 24. juni har vi i Stavanger Triathlonklubb gleden av å ønske velkommen til Stavanger Triathlon 2023! Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013, og har vært arrangert hvert år siden da. Årets utgave blir dermed det 12. året på rad vi arrangerer triathlon i Stokkavannet.

Konkurransen tilbyr to forskjellige distanser, Sprint og Olympisk, med flate og raske løyper i flotte omgivelser. Arenaen er lagt til Speidermarka på Krossberg, like ved turstien langs Stokkavatnet. Svømmeetappen foregår i Stokkavannet som tilbyr rent vann og behagelige temperaturer. Sykkeletappen tar utøverne via Sunde og Kvernevikvegen nordover mot Randaberg på lite trafikkerte veger. Løpeetappen er lagt til turstien langs Stokkavatnet på behagelig grusunderlag, og løperne blir heiet fram i løypa av søndagsturfolket.

Både start og mål foregår fra området like ved skiftesonen på Speidermarka så her er det gode muligheter for publikum å se utøverne mange ganger i løpet av konkurransen.

Starten fra går klokka 10:00 i to startpuljer. fordelt på 2 distanser:

  • Sprint distanse: 750 m svøm, 20 km sykkel, 5 km løp
  • Olympisk distanse: 1500m svøm, 40km sykkel, 10km løp

Det er også mulig å stille stafettlag både på Sprint og Olympisk distanse. Så her har de som synes det blir for langt å gjøre hele distansen selv, anledning til å sette sammen et toppet lag der hver enkelt kan konsentrere seg om sin favorittøvelse og virkelig gruse konkurrentene!

Konkurransen er non-draft som betyr at det ikke er tillatt å ligge på hjulet til andre syklister og det skal være minst 10 meter avstand til syklisten foran. Passering av andre syklister må skje i løpet av maks 20 sekunder.

Table of Contents

Facebook
Twitter