Utøverinformasjon

Generell utøverinformasjon

Med forbehold om endringer.

Sykkel og skiftetøy skal plasseres i skiftesonen på Speidermarka. Det blir satt opp sykkelstativ i skiftesonen og sykler og utstyr skal plasseres i henhold til startnummer.

Svømme, sykkel og løpeløype er vist på kartene på egne sider. Løypene kan bli endret før start.  Det vil bli avholdt et obligatorisk informasjonsmøte med beskrivelse av løypene i start/målområdet kl. 9:30 før start. Det er viktig at alle er med på møtet da det også vil bli gitt sikkerhetsinformasjon om eventuelle farlige punkter i løypa.

Svømmingen vil foregå med start fra land, evt puljevis avhengig av antall deltakere. Det vil være både båt og kajakker som følge under svømmingen. Dersom deltagere får problemer og trenger hjelp må de gi tegn til følgebåtene så blir de plukket opp. Vi følger NTF sitt reglement for svømming. Det er ikke lov å bruke hjelpemidler som hansker, sokker eller svømmeføtter.

NB! Det vil være påbudt med våtdrakt under svømmingen. Vi forventer vanntemperaturer rundt 16-18 grader men dette er avhengig av om det er sol eller regn i dagene før løpet. Vi velger å ha påbud om drakt uansett temperatur så dette ikke blir en overraskelse på løpsmorgenen når kombinasjonen av luft og vanntemperatur tilsier at det er uforsvarlig å svømmme uten drakt . Hvis vanntemperaturene er under 14 grader kan svømmingen bli forkortet. Vi vil måle temperaturene i dagene før løpet og legge på nettsiden. Hvis vannet er for kaldt eller av andre grunner er uegnet for svømming vil det bli arrangert en duathlon i stedet (løp-sykkel-løp). Det vil da bli løpt en løperunde på 5 km for begge distanser i stedet for svømming.

Syklingen går fra Stokkavannet til Randaberg og tilbake for kort løype. Lang løype sykler to runder til Tungenes og tilbake til Randaberg om Bø. All sykling vil være på asfalt. Hjelm er påbudt. Det er forbudt å drafte (ligge på hjul) og det skal være minst 10 m (2 sykkellengder) mellom konkurrentene. Det vil være dommere i løypa. Skulle drafting bli innrapportert kan det bli gitt tillegg i tid avhengig av alvorlighetsgraden. Det vil ikke være drikkestasjon under syklingen så deltagere må selv sørge for å ta med seg drikke på sykkelen. Sykling i skiftesonen er ikke tillatt, sykkelen skal trilles inn og ut av skiftesonen. Påstigning og avstigning skal skje ved på vegen ved markert start/stopplinje og sykkelen skal trilles ca. 100m til og fra vekslingssonen. Det vil bli lagt tepper mellom vekslingen og påstigning slik at en kan løpe barbeint eller på sykkelsko. Husk at syklingen foregår på veger som er åpen for ordinær trafikk og trafikkreglene gjelder på syklingen! Vær varsom og følg instruksjoner til løypevaktene om å sette ned farten inn mot kryss og i andre farlige punkt. Løypen skal være godt merket men det er hver deltaker sitt ansvar å sette seg inn i løypen før løpet.

Løping foregår på grusstien ved Stokkavannet, på østsiden og en starter med klokka i retning Tasta og treffer vendepunkt etter 2,5 km. Det skal løpes en runde á 5 km på sprint distansen og to sløyfer på olympisk distanse. Det vil være drikkestasjon i tilknytning til vekslingssonen som også er målgang og passering 5 km for olympisk.

Lykke til

Table of Contents

Facebook
Twitter